ניתוח או טיפול שמרני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/01/2002 | 01:21 | מאת: carmit

בתי בת ה 14 סובלת מחסימה חלקית של מעבר האויר באף עקב הגדלת קונכיות. הוצע לנו: רופא אחד - ניתוח להסרת קונכיות + תיקון סטיה קלה של המחיצה. רופא שני - טיפול שמרני ע"י דיאטרמיה (מוקוטומיה). מהם היתרונות והחסרונות של כל שיטה? האם יש שיטות שמרניות נוספות? אם ניתן להפנות לחומר רפואי באינטרנט בעיקר בקשר לטיפול השמרני. תודה. תודה.

14/01/2002 | 13:52 | מאת: ד"ר יהודה רוט

הטיפול בצריבה חשמלית (דיאתרמיה) אינו טיפול שמרני אלא נחשב גם כן לפעולה ניתוחית, אם כי אכן פחות טראומטית מהאפשרות הראשונה של כריתת הקונכיות (טורבינקטומיה). הייתי מנסה לברר תחילה אם ההפרעה בנשימה נגרמת ע"י מרכיב של גודש (דלקת?אלרגיה?), ואז מנסה טיפול תרופתי או טיפול מוגבל להקטנת הקונכיות, או, אם ההפרעה נגרמת ע"י מרכיב מבני-אנטומי (למשל סטיית מחיצה), ואז בצוע ניתוח נרחב יותר. ברור זה ניתן לעשות במחלקתי ע"י בדיקה הנקראת רינומנומטריה. צרפתי פרטים על אתר היכול לתת מעט יותר מידע על הגישות השונות. http://www.ajou.ac.kr/~ent/RHINODATA/turbinop.htm

16/01/2002 | 07:56 | מאת: carmit

תודה לד"ר רוט על תשובתך. האם תוכל לפרט איזה טיפולים שמרניים מבוצעים בארץ (לייזר, דיאתרמיה גלי קול וכד,) , מה הם היתרונות והחסרונות ואיזה טיפול מומלץ לנערה בת 13. יש לציין שהחסימה היא חלקית עקב הגדלת קונכיות (בוצעה אנדוסקופיה) וסטיה קלה של המחיצה. הנערה נמצאת בסיום טיפול אורטודונטי, שלמעשה מתעכב בגלל דחיפת לשון (דוחפת את הלסת העליונה). הנשימה דרך הפה מקשה על הטיפול בדחיפת הלשון. לכן יש צורך בפתרון מיידי. תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון