תינוקת בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/01/2002 | 19:17 | מאת: נועם

שלום 1.כיצד לנקות את האוזניים ? 2.מה "תפקיד" הליכלוך הצהוב שבתוך האוזן ואם לנקות אותו (ויש בכמויות...) 3.מה לעשות כשיש לה נזלת כדי שלא תתפתח לה דלקת באוזניים ? 4.ובכלל איך לנהוג נכון ולחסוך "בעיות" כמה שאפשר עם הקטנים האלו... תודה רבה

12/01/2002 | 16:10 | מאת: ד"ר יהודה רוט

השעווה באוזניים אינה לכלוך ולפיכך אין צורך לנקותה. זאת הפרשה טבעית מדפנות האוזן, הנוצרת ומתפרקת מאליה, ואין להתערב בתהליך. אם מפריע לך מבחינה אסטתית ההפרשה המעטה החיצונית, ניתן לנגבה באמצעות ממחטת נייר או מגבת לחה. כשיש נזלת, להשתמש בטיפות מי מלח ומכשיר אדים, לנגב חיצונית את האף הדולף, למשוח בוזלין את הנחיריים האדומות והצבות, להקפיד בעת רחצה לסבן את הנחיריים. הכלל הנכון הוא להרבות בהתייעצות עם הסבתות והסבאים, וגם עם השכנים.

מנהל פורום אף אוזן גרון