מוצרי חלב ודלקות אזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/01/2002 | 13:53 | מאת: ליאת

בתי בת שנה ו 9 חדשים וסובלת מדלקות אזניים חוזרות לאחר כל הצטננות מאז גיל שנה, כל חודש-חודשיים. לעיתים זה מלווה גם בליחה ושיעול. הטיפול שניתן לה בדר"כ הוא אנטיביוטיקה. האם כדאי להמנע ממוצרי חלב בזמן המחלה על מנת שלא לעודד ליחה? כיצד ניתן להקל על השיעול? (שתוקף אותה גם במהלך הלילה ומפריע לשינה) בקשר לדלקות אזניים: מהם הסיבוכים האפשריים כתוצאה מניתוח צינוריות? האם יש לשקול ניתוח כזה רק לאחר ניסיון של טיפול מונע באנטיביוטיקה? אם כן, כמה זמן יש לתת טיפול זה לפני פניה לפתרון אחר?

12/01/2002 | 16:26 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אכן, כדאי להמנע ממוצרי חלב לתקופה של 3 חודשים, שכן לעיתים סיבת הבעייה היא רגישות לחלב ומוצריו. אין קשר לליחה. יש לודא שהשיעול הלילי אינו בטוי לאסטמה. הליחה בלילה יכולה גם לשקף עלית חומצה מהושט לגרון. סיבוכים אפשריים כתוצאה מניתוח צינוריות יכולים להיות נקב נותר, זיהום (למשל עקב חדירת מים לאזן התיכונה). כן, יש לשקול ניתוח כזה רק לאחר ניסיון של טיפול מונע באנטיביוטיקה למשך 3 חודשים.

מנהל פורום אף אוזן גרון