איבדתי את הקול שלי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/01/2002 | 23:27 | מאת: ליהי

כבר יומיים שאני משותקת מיכולת דיבור. התגברתי על שפעת, שלאחריה נותרתי עם כאבי גרון עזים, שגם עליהם התגברתי ועכשיו אני ככה- נשמעת כמו תרנגול שחוט, לא מצליחה להוציא ציוץ מהגרון. מה קרה למיתרי הקול שלי שהחליטו ככה לשבות פתאום ומה אפשר לעשות כדי "לשכנע "אותם לחזור לתפקד כרגיל? אני זקוקה לקול שלי בעבודתי ואני כבר יומיים לא מתפקדת. האם יש תרופה? יש פיתרון? בבקשה עזרה?

10/01/2002 | 09:06 | מאת: ד"ר יהודה רוט

לקית בלרינגיטיס = דלקת בתיבת הקול. התרופה היעילה ביותר היא תענית דיבור משך 3 ימים רצופים - לא ציוץ ולא לחישה, אלא דום שתיקה קנאי, התכתבות עם הסביבה ושיפור כישורי הפנטומימה. במסגרת המשפחה, ובסוף שבוע, יכול הדבר אף להיות חווייה משעשעת. בנוסף - שתיה מרובה, אדים חמים בעת השינה. ניתן במקרי חרום לטפל בתכשירי סטרואידים, שמפחיתים את הנפיחות הדלקתית, אך זהו אמצעי קיצוני.

10/01/2002 | 10:09 | מאת: ליהי

על המענה המהיר ושיהיה לכולנו יום נפלא.

04/05/2003 | 08:53 | מאת: דגנית

לדר רוט שלום רב, לפני כשבועיים החל אצלי שיעול יבש וטורדני שהפך לברונכיט.טופלתי ברוליד וונטולין וסרטייד,לאחר כשבוע איבדתי את הקול לגמרי,הברונכיט חלפה,אך הקול עדיין לא חזר. ביום רביעי וחמישי עשיתי אינהלציות עם סולוקורטף 100 מג (אחת בכל יום) אך ללא שום שיפור. מיום חמישי בהוראת הרופא אני עושה אינהלציות עם בודיקורט 1 מג שלוש פעמים ביום והיום יום ראשון עדיין אין הטבה.קראתי שאתה ממליץ לשתוק,אני כבר שותקת מיום רביעי כי גם אם אני רוצה לא יוצא לי אף הגה. עדיין יש לי התקפי שיעול אחת לשעה,ואני מרגישה גרוי בגרון. האם יש טיפול נוסף? האם הטיפול שאני מקבלת נכון? האם מותר ללחוש? כמה זמן זה יכול לקחת? תודה מראש השותקת

מנהל פורום אף אוזן גרון