שעול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/01/2002 | 23:47 | מאת: ראובן

תופעה מתמשכת של גירוי קשה ומטריד לסירוגין בקצה העליון של קנה הנשימה או אולי בתחתית הגרון. התגובה הספונטנית - חיכוך שעולי חזק ויבש "על ריק" כלומר ללא ליחה, שמרגיע פיסית את הגירוי. לאחר דקות מספר מתרכך המקום, מתחילה ליחה, השיעול תופס והליחה מסולקת ע"י חיכוך גרוני קל בלבד, ללא שיעול, למספר שעות. התופעה בעיקר במצב שכיבה. מה הסיבה ומה ניתן לעשות?

07/01/2002 | 23:10 | מאת: ד"ר יהודה רוט

קרוב לודאי בטוי לרפלוקס - עליית חומצת קיבה לושט ולגרון. הטפול במסגרת גסטרואנטרולוגיה

מנהל פורום אף אוזן גרון