מועקה בגרון ושיעול - דחוף !

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/01/2002 | 00:39 | מאת: אלברט

שלום ! בחודשים האחרונים אני מתלונן על כך שיש לי קושי לאכול מאכלים מוצקים יבשים כגון :בורקס גרעינים וכדומה מכיוון שהם נתקעים לי בגרון וגורמים לי לחנק בגרון ! כל הזמן ובאופן מתמיד אני מרגיש שמשהו מעמיס לי על הגרון בתחושה שתמיד הגרון מעיק עליי ומפריע לי לדבר, אני יכול לדבר באופן נורמלי ורגיל וכעבור 10 שניות לחטוף חנק בגרון של שבריר שנייה שמלווה בשיעול בד"כ, תמיד קיימת אצלי אותה נקודה בגרון שאני יכול להצביע עליה ולומר שם בדיק שם יש לי משהו בגרון ! לעיתים רחוקות אני מגרגר וממש יוצא לי חתיכה לבנה של אוכל ולאחר מכן אני מרגיש תחושת הקלה בגרון ונשימתי חלקה מהרגיל ! הלכתי לרופא הוא החדיר סיב אופטי לגרוני בדק את הגרון מיתרי הקול והכל היה תקין ביצעתי לאחר מכן שיקוף ושט וגם שם לא נראה דבר פשוט הכל היה תקין ! בעייתי אובחנה כפונקציונלית, הומלץ לי להשתמש בקורסודיל גרגרתיו כחודש ימים והמצב די השתפר אך הוא לא תמיד עוזר ומצבי מאז די החמיר ! לאחרונה נשימתי הפכה לכבדה ! אני מרגיש שאני צריך להתערב בנשימתי בכל פעם והיא איננה חלקה, תחושת המועקה בגרון החריפה ואני מרגיש תחושות לא חלקות בנשימה כבר מכיוון הריאות ועד לגרון, אני משתעל לעיתים קרובות מאד מאד מהרגיל כל דקות ולצערי שיעול זה הפף לשגרת חיי !!! נשלחתי למומחה בשם דוקטור פינקלשטיין מבי"ח מאיר אך יש אצלו המון בתור ואני מוזמן רק לסוף מרץ ועד אז אני די סובל מכך נא המלץ בפניי בדיקות נוספות עד שאפגוש את המומחה שאני יכול לבצע כגון אולטרסאונד בגרון אולי צילום ריאות מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את איכות חיי ולבטל עד כמה שניתן את תחושת המועקה שלי בגרון בכלל ומהי אבחנתך לבעייתי בפרט. תודה תודה אם כתבת משהו שישפר ולו במעט את מצבי העגום אלברט

05/01/2002 | 23:24 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אני מסכים עמך, שעד שתגיע לברור יסודי של מערכת הבליעה כדאי להוציא מכלל חשבון אפשרות של בעייה ריאתית

מנהל פורום אף אוזן גרון