דלקות אוזניים בילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/12/2001 | 13:57 | מאת: צור שרון

שלום. האם שינו קשר בין מצב נפשי לבין דלקות אוזניים בילדים? האם ישנו חומר חומר מקצועי בנושא? ניסיתי לחפש באתריפ הקשורים לפסיכונוירואימיונולוגיה, אך לא מצאתי את מבוקשי. בתודה מראש צור שרון

29/12/2001 | 17:25 | מאת: ד"ר יהודה רוט

איני מכיר קשר ישיר בין מצב נפשי לבין דלקות אוזניים בילדים. מצב נפשי ירוד יכול לפגוע בעמידות לזיהומים באופן כללי. מצד שני, ילדים הלוקים בזיהומים חוזרים באוזניים (כאבים, ירידה בשמיעה, הפרעה בשווי משקל, רעשים באוזניים, נטילת תרופות מגעילות...) יכולים ללקות בשנוי במצבם הנפשי.

מנהל פורום אף אוזן גרון