ייצור ייתר של ריר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/12/2001 | 16:55 | מאת: סאלי

לרופא שלום! יש לי בעיה של ייצור יתר של ריר בפה, (נתקלתי בזה גם כשהייתי אצל רופא שיניים שם זה קצת הפריע לטיפול עצמו). זה בעיקר מתבטא בשינה, שבמהלכה אני מזילה המון ריר, ולרוב מתעוררת בבוקר עם שלולית על הכרית. ממה זה נובע ואיך אפשר למנוע את הישנות התופעה. אני כבר נואשת ומרגישה חוסר ביטחון ליד בן זוגי, כשאני כל הזמן מנסה להסתיר את "עיגולי הריר" שייצרתי במהלך הלילה. מה עושים?

27/12/2001 | 09:20 | מאת: ד"ר יהודה רוט

כדאי לבחון אפשרות, שעקב תופעת "רפלוקס" - עליית חומצה מהושט לגרון - נגרם גרוי להפרשה. זה שכיח יותר בעת השינה. הטפול הוא ע"י תרופה המפחיתה את החומציות. אפשרות נוספת, פחות סבירה, שקיימת הפרעה קלה במנגנון הבליעה. ניתן לברר זאת במחלקתנו במרכז הרפואי ע"ש וולפסון (ד"ר פלקסמן).

מנהל פורום אף אוזן גרון