פקקים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/12/2001 | 00:33 | מאת: Batia

יש לי בעיה לא נעימה, השעווה שתפקידה להגן על האוזניים הופכת אצלי לעתים קרובות לפקק שגורם לכאבים ולירידה בכושר השמיעה, האם ישנו טיפול מונע? ואם יש ריפוי חליפי מלבד שטיפת אוזניים ?

26/12/2001 | 10:11 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ראשית, המנעי לחלוטין מחיטוט וניקוי האוזניים, וכך תימנע דחיסה פנימה של שעווה ויצירת הפקקים. שנית, טפטפי לאוזניים 2 טיפות שמן פעם בשבוע (מומלץ לקראת השבת). טפול תחליפי, כשכבר נוצר פקק, הינו נסיון המסה ע"י טיפות (שמן פראפין, Cerumol ) למשך כשבועיים.

מנהל פורום אף אוזן גרון