בלוטת לימפה נפוחה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/05/2000 | 09:58 | מאת: נמצא בחו"ל

אני בן 30 ומצב בריאותי תקין. לפני כחודש הבחנתי בנפיחות בבלוטת לימפה ליד תנוך האוזן. הבליטה מורגשת בגודל של כ- 5 מ"מ , אינה בולטת מבעד לעור, אינה כואבת ואינה מציקה. בערך בזמן שהבחנתי בנפיחות, סבלתי מהצטננות קשה - אולי יש קשר. נבדקתי ע"י רופא באותו זמן, וכן לאחר 4 שבועות, ולא נמצא שינוי. אין כל נפיחות בבלוטות אחרות. נאמר לי כי אם הנפיחות לא תעלם יהיה צורך לקחת דגימה מהבלוטה - ניתוח הנעשה בהרדמה מקומית או מלאה. שאלתי: מה ניתן לעשות לבירור המצב, לפני שלב ההרדמות, הסכינים והצלקות? אין אלטרנטיבות ?? הרדמה מלאה נשמעת לי יותר מסוכנת מבלוטה נפוחה. תודה, המודאג.

29/05/2000 | 00:06 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום לך המודאג. הסיבה לנטילת דגימה מהאיזור שציינת נועדה לשלול גידולים ממאירים. לא ראיתי במדויק את הבלוטה אך ישנם מקרים, ונדמה לי ששלך כלול בו, שניתן לקחת ביופסיה גם בהרדמה מקומית. במידה שלא, ובמידה שאתה חושש -ובצדק, ניתן לבצע בדיקה בדיקור מחטי, כלומר החדרת מחט לבלוטה ושאיבת חומר לבדיקה ציטולוגית. החסרון של בדיקה זו הוא שהיא איננה שוללת בודאות קיום גידול מסוג לימפומה למשל. לעתים אם כן, אין מנוס מלבד סכינים והרדמות, וכל זה כדי להיות רגועים.... בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון