שיירי אוכל בשקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/12/2001 | 11:36 | מאת: שרון

אני סובלת תדיר משיירי אוכל שנמצאים בשקדים ואשר מדיפים ריח רע, כמו כן אני מרבה לסבול מכאבים באזור השקדים. 1. מה הסיבה לתופעה? 2. האם יש טיפול ואיזה? 3. האם יש קשר ליובש תמידי בפה וצמאון מוגבר? אודה מראש להתייחסותכם לפנייתי.

25/12/2001 | 12:37 | מאת: ד"ר יהודה רוט

יתכן ושקדיך גדולים ומחורצים, וצוברים בתוכם את השיירים. יתכן גם שאתה לוקה בדלקות זיהומיות תכופות, וכדאי לנסות טפול אנטיביוטי מס' שבועות. אם גישה זו תיכשל יהיה צורך לשקול ניתוח לכריתת השקדים. היובש והצימאון לא קשורים - אם אינך סובל גם מהפרעה בנשימה האפית כדאי לשלול סוכרת.

מנהל פורום אף אוזן גרון