קשר בין בעיות בדרכי הנשימה ללידה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/12/2001 | 11:24 | מאת: לילך

שלום, את בני (שכיום הוא בן שנתיים וחצי) ילדתי במהלך חודש יוני כאשר חודשי ההריון הראשוניים היו בעיצומו של החורף. בתקופה זו אני נוטה לפתח, בצורה תכופה וקשה יותר, בעיות בדרכי הנשימה (הצטנניות תכופות, שיעול, קשיי נשימה וכד'). חשוב לציין בנוסף שאני חולת אסטמה. בני ירש את בעיות דרכי הנשימה וגם הוא סובל רבות ובצורה תכופה מהתקררויות, שפעות עם כל מה שכרוך בכך. הרופא טוען כי העובדה שחליתי רבות בחודשים הראשונים של ההריון (שהיו בעיצומו של החורף) השפיעה על רגישותו של בני למחלות בדרכי הנשימה. ולשאלתי: האם קיים אמת בקשר זה? אם התשובה חיובית, האם יש מקום לתכנן את הילד הבא כך שתקופת ההריון תהיה לכיוון חודשי האביב/קיץ, שבהם אני נוטה לפתח פחות בעיות בדרכי הנשימה. תודה

23/12/2001 | 17:14 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ספק רב אם יש קשר בין מחלותיך בראשית ההריון לבין הרגישות של בנך. יתכן שיש השפעה תורשתית, אך זו לא קשורה בהכרח במהלך ההריון. מבחינה זו לא הייתי טורח לתכנן את ההריון הבא. אין ספק מאידך שנוכת מחלת האסטמה שלך כדאי להעדיף אם אפשר את התקופה הקלה יותר - זה יהיה קל יותר לך, ולכן בריא יותר להתפתחות התקינה של העובר.

מנהל פורום אף אוזן גרון