ניקוי אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/12/2001 | 17:07 | מאת: רועי

האם מומלץ / מותר / לא מומלץ / אסור לנקות אוזניים באמצעות קיסמי אוזניים? ועל איזה תדירות מדובר? בתודה מראש, רועי

22/12/2001 | 19:01 | מאת: ד"ר יהודה רוט

השעווה הנוצרת ע"פ העור של דפנות תעלת השמע החיצונית משמשת כשכבת מגן רצוייה ומועילה, ועל כן אין שום הגיון ל"נקות" אותה. הנקוי, לא משנה באיזו תדירות ובאיזה אמצעי, גורם לפציעה וגרוי של העור ויכול להתפתח לשפע של סיבוכים. לפיכך - אסור ל"נקות" את האוזניים אף פעם!

24/12/2001 | 22:45 | מאת: Batia

יש לי שאלה לדר', השעווה שתפקידה להגן על האוזן הופכת אצלי לעתים קרובות לפקק נוקשה שגורם לי לכאבים ולהפרעות בשמיעה, מה לעשות כדי למנוע את היווצרות הפקק?

מנהל פורום אף אוזן גרון