אף סתום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/12/2001 | 19:49 | מאת: שירלי

ערב טוב ד"ר ביתי בת ה-15 וחצי סובלת מהקיץ משעולים בלתי פוסקים תוך כדי משיכת אף נורא טורדנית. המצב החמיר וההרגשה חנק שחייבת למשוך באף. המצב בלתי נסבל למרות שמוצצת סוכריות סטרפסיס, וסירופ. אין שיפור? יכול להיות שזה הפך ל"טיק" ? תודה

21/12/2001 | 07:36 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אמנם "טיק" מסוג זה הינו תופעה שכיחה. האם שללתם אפשרות של נזלת אלרגית ואסטמה (בדיקה וטסטים אצל אלרגולוג)? אפשרות (נדירה בילדים) היא רפלוקס - עליה של טיפות חומצה מהקיבה לגרון ולאף.

מנהל פורום אף אוזן גרון