נוזלים באוזן---> לא יוצאים מזה!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/05/2000 | 10:45 | מאת: שרונה

שלום, יש לי ילד בן שלוש וחצי. לפני 8 חודשים הוא עבר ניתוח "כפתורים" והסרת פוליפים מהאף. יש לו היסטוריה של דלקות אזניים חוזרות ונשנות , נוזלים באזניים, אי-שקט, דיבור לקוי וירידה בשמיעה עד כדי 30 דציבלים. לאחר הניתוח הכל הסתדר , השמיעה חזרה ל 10-15 דציבל ת הוא התחיל לדבר והיה רגוע. בינואר נוצרה לו דלקת באוזן שמאל שהעיפה את הכפתור מהאוזן. מאז הוא לקה בדלקת רק פעם אחת אבל עדיין עור התוף באוזן שמאל שלו שקוע ויש נוזלים. עכשיו יש לו כפתור רק באוזן ימין , השמיעה באוזן שמאל שוב לקוייה בגלל הנוזלים, אי השקט חזר ועדיין צריך להמשיך ולשמור שהאזניים לא יירטבו. בעקבות המצב הנ"ל יש לי מספר שאלות: א. האם להשאיר אותו במצב זה או לנתח שוב? ב. מה הן ההשלכות באם אשאיר את המצב כך? האם השמיעה תפגע לאורך זמן?אני חשה שזה עלול לפגוע בדיבור, במיוחד שזהו הגיל בו הילד רוחש שפה. ג. עכשיו הקייץ קרב, איך אדאג שאזניו לא ירטבו? במיוחד שקיימת חשיבה לים , לבריכות ולכל אטרקציות המיים למינהן? ד. מתי כל הסיוט הזה יגמר? האם יש גיל מסויים שזה אמור להסתדר? לתשובתך אודה, שרונה.

28/05/2000 | 23:46 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שרונה א. במידה שאוזן אחת שומעת בתחום הנורמה אין חשש להתפתחות שפה. ב. אכן נשמע שהאוזן השמאלית סובלת מבעיות תפקוד של התעלה על שם אוסטכיוס. במידה שקיימת הצטברות נוזלים ממושכת עם התחלת רתיעה של עור התוף נראה שלא יהיה מנוס מניתוח חוזר של האוזן והכנסת צינורית אורור לאוזן - מחדש, ברור בככל שחוזרים על הפעולה הסיכוי לסיבוכים גדל אך עדיין המצב שאת מתארת, מצדיק לדעתי ניתוח חוזר. ג. בדרך כלל בילדים בריאים, לקראת גיל 7 שנים בעיות האזניים מסתדרות. ד. אין פתרון לבעיית ההרטבה בעונת הרחצה, צריך פשוט לא להרטיב גם אם הדבר כולל המנעות מרחצה בים או בבריכה, אולי אפשר להתנחם בעובדה שאחוז גבוה מהילדים מצוי בבעיה דומה וכי הבעייה ברוב המקרים חולפת עם השנים....... בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון