נרגילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/12/2001 | 09:45 | מאת: צבי ואדי תלמידי כיתה י'

האים נרגילה משפיעה יותר מסיגריה ובמה זה מזיק לגוף?

20/12/2001 | 10:48 | מאת: ד"ר יהודה רוט

מחבר: ד"ר יהודה רוט [מנהל הפורום] תאריך: 11-12-2001 12:12 בתשובתי לשאלתם של אדי וצבי, עניתי, בין השאר, כי " ההשפעה תלוייה בעיקר בחומר שמעשנים, שכן ניתן לערבב את טבק הנרגילה או הסיגריות עם סמים מסוכנים. בהנחה שהשאלה מתייחסת לשימוש בסוגי טבק רגילים, השפעת עישון נרגילה דומה לעישון של סיגריה, ובנרגילה אחת נצרכת בד"כ כמות לא מבוטלת של טבק. לפיכך יש להתייחס לעישון נרגילה כאל עישון סיגריה, בעיקרון. אכן, העשן בנרגילה עובר מסלול שונה, ויש לכך משמעויות - אנסה לברר עבור הקוראים מידע יותר ספציפי." עודכנתי ע"י אחד ממכרי, מבכירי הרופאים בירדן, כי עישון הנרגילה מזיק הרבה יותר מעישון הסיגריות, וזאת משני טעמים: 1) השאיפה העמוקה שנוקט מעשן הנרגילה מחדירה הרבה יותר חומרים מזיקים , והרבה יותר עמוק. 2) עשן הנרגילה, המקורר ע"י המים שהוא חולף דרכם, מכיל ריכוז גבוה יותר של ניקוטין. עישון נרגילה אחת ("ראש" אחד) שווה לעישון של 20 סיגריות. בקרב מעשני הנרגילה נפוצה במיוחד מחלת האמפיזמה של הראות, יותר מאשר בקרב מעשני סיגריות. לסיכום, כשם שמומלץ להתנזר מעישון סיגריות, מומלץ להמנע גם מעישון נרגילה, ולא להתפתות משלל הטעמים והניחוחות.

24/01/2002 | 09:36 | מאת: צבי ואדי

אבל הרבה מקורות סיפרו לנו שהמים ששמים בנרגילה מדללים את הניקוטין. על הקופסא של הטבק כתוב שבחמישים גרם של טבק יש 0.5 אחוז ניקוטין ואילו בסיגריה אחת יש יותר. לדוגמא אדי מעשן נרגילה 3 שנים וזה לא מפריע לו ולעומת זאת צבי מעשן סיגריות חצי שנה וזה מפריע לו בריצות ובכושר ולאדי זה לא מפריע.

07/03/2002 | 10:04 | מאת: צבי ואדי

אבל הנרגילה לא מפריע לי ביכלל והסיגריות כן מפריעות לי בתחומים שונים כמו ספורט. ולחברי אדי הנרגילה לא מפריע בכלל בשום תחום והוא מיצטיין בספורט ובריצות ארוכות מגיע ראשון. ולעומת זאת אני מסיים בין האחרונים.

מנהל פורום אף אוזן גרון