ורטיגו ורשיון נהיגה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/12/2001 | 11:31 | מאת: רוני

דוקטור שלום לאחרונה ירד לי הפרופיל הצבאי ל-45 לאחר ועדה רפואית, עקב סחרחורות שהיו לי לפני כשנה וחצי, שאובחנו בסיכומו של דבר כ-"ורטיגו". לפני מספר ימים קיבלתי מכתב מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים של משרד הבריאות ובו מבקשים ממני לעדכן את מצבי הרפואי באמצעות טופס שעלי להעביר דרך הרופא המטפל וזאת לצורך בחינת מצבי הרפואי, על מנת לאשר את המשך רשיון הנהיגה שלי. שאלותי הן (ואני מקווה שיש לך הכלים לעזור לי): א. האם לאנשים כמוני שעברו ורטיגו יכולים לפסול חלילה את רשיון הנהיגה, בהנחה ומדובר בהתקף שקורה פעם ב...? (ההתקף הראשון והאחרון היה אז, לפני כשנה וחצי וכל הבדיקות-לב, סיטי ראש,שמיעה יצאו תקינות מלבד סטיה מסויימת ב-ENG) ב. האם לתת את טופס המילוי לרופא המשפחה ששלח אותי לכל הבדיקות, או שעדיף לרופא א.א.ג המומחה שהלכתי אליו עם תוצאות ה-ENG (דר' נבות)? ג. מה הפרוצדורה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ותוך כמה זמן זה מסתיים? * במידה ולא תוכל לעזור לי, אודה לך אם תוכל להפנות אותי לגורם המתאים. תודה מראש, רוני

19/12/2001 | 21:00 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום רוני אם מחלת הסחרחורת שלקית בה הינה חמורה דייה כדי להוריד את הפרופיל הבריאותי הצבאי, יש להניח שהיא עלולה להצדיק את פסילתך לנהיגה. אם מדובר בארוע בודד שחלף, אולי כדאי שתבקש לעמוד שנית בפני ועדה רפואית על מנת להעלות מחדש את הפרופיל, ואז תפתר הבעייה. אשר לשאלת הטופסולוגיה, כדאי לבקש מרופא הא.א.ג. לרשום מכתב מפורט עבור רופא המשפחה, וזה מצידו יסכם את כל הפרטים בטופס הנדרש, ויצרף את העתקי הבדיקות. איני בקי במשך הפרוצדורה - טלפן למכון הרפואי לבטיחות בדרכים והם ישמחו ליידע אותך.

מנהל פורום אף אוזן גרון