אוזן סתומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/12/2001 | 14:58 | מאת: קרן

בילדותי, עברתי ניתוח בגיל 3 באוזניים וזאת בעקבות שמיעה לקויה הוציאו לי המון שעווה מהאוזניים. מאז בכל שנה סבלתי המון מכאב אוזן ימנית בכל תקופת מעבר עד גיל 13 לערך. מגיל 13 ועד גיל 24 כמעט ולא היו לי כאבים. אך ב-4 השנים האחרונות בכל תקופת מעבר האוזן הימנית שלי נסתמת. וכבר 4 פעמים הלכתי ל-2 רופאים שונים ובכל פעם הם שמו לי צינורית ששאבה את השעווה. בפעם האחרונה שהייתי הרופא אמר לי כי דבר זה אינו טוב לעשות בכל שנה ושאקפיד שלא לנקות את האוזניים עם מקל אוזניים. אבל אני לא מסוגלת שלא לנקות עם מקל ואני מנקה בכל 3-4 ימים את האוזניים עם מקל. כבר שבועיים שהאוזן שלי נסתמת מדי פעם (הימנית) ושמיעתי חצויה. שאלתי היא לפני שאפנה שוב לרופא ובטח הוא שוב ינקה לי את האוזן עם ה"שואב אבק הזה", מדוע זה קורה לי? והאם יש טיפול מונע לכך במקום לסבול בכל פעם מחדש והאם זה מסוכן ויכול להזיק לתווך הארוך? לתגובתכם המהירה אודה... קרן

16/12/2001 | 21:31 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום קרן בעייתך שכיחה. נראה כי ניחנת בתכונה של יתר שעווה באזניים, או של שעווה צמיגה במיוחד. נקוי תכוף של האוזן עלול לדחוס חלק מהשעווה פנימה וליצור פקק וסתימה. פרט להפרעה בשמיעה, הזמנית עד הניקוי, אין סכנה או נזק לטווח הארוך. ניתן לנסות טיפול מונע ע"י טפטוף שבועי של כמה טיפות שמן לאזניים. כדאי לנסות לברר, עצמאית או בעזרה, מדוע אינך יכולה להמנע מניקוי האוזניים, ואילו צרכים נפשיים הרגל זה משרת. בהצלחה!

מנהל פורום אף אוזן גרון