בעייה בהפקת קול אצל ילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/12/2001 | 11:03 | מאת: דורית

שלום רב. בני הינו פג שהונשם במשך 3 חודשים מיום לידתו. כיום קולו צרוד וחלש ובבדיקת אנדוסקופיה התגלה כי אחד ממיתרי הקול שלו משותק (ככל הנראה נגרם עקב ההנשמה הממושכת). רופא א.א.ג עימו התייעצנו אמר כי אין מה לעשות וכי בעתיד הוא ילמד להפיק קול כמעט רגיל למרות שיתוק אחד ממיתרי הקול. לעומת זאת, מומחה א.א.ג אחר אמר כי יש צורך בעשיית ניתוח במהלכו יוצמד מיתר הקול המשותק למיתר הקול הבריא ורק לאחר הניתוח תיתכן הפקת קול רגילה. אודה לקבלת חוות דעתך בשאלה מי מהרופאים צודק. תודה

13/12/2001 | 11:32 | מאת: דורית

ברצוני להוסיף שהילד היום בן 3.5 תודה דורית

13/12/2001 | 11:33 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שתי הדעות מתקבלות על הדעת. לטעמי עדיפה הגישה השמרנית, שהיא פחות מסוכנת לנשימה. אפשר לחשוב עם קלינאית תקשורת על תרגילים לשפור הקול, אף שהדבר קשה בגיל כה צעיר.

מנהל פורום אף אוזן גרון