שקדים ופוליפ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/12/2001 | 18:23 | מאת: אמא

שלום וחג -חנוכה שמח שאלה: בני בן ה-9 סובל מפוליפ מוגדל ושקדים[לא במרק] בערך אחת לחודש-חודשים הוא מקבל התקפה של ה-2 הנ"ל שמלווה בחום גבוה לפעמים עד-40 במשך 3-4 ימים הוא נשאר בבית כמובן שלא אוכל כלום ואז מתחיל להקיא מיציי קיבה וכך עד להתאוששות יש לציין ש-2רופאים המליצו על ניתוח במשך השנים אך רופא המשפחה מצדד האי עשיית ניתוח עוד יש לציין שאני נמנעת בשנים האחרונות[לא כך היה קודם] ממתן תרופות אנטיביוטיקה בדרך כלל ואנחנו עוברים את ההתקפה בעזרת אמבטיות פושרות ואקמול בלבד האם אני נוהגת נכון? והאם באמת כדי לעבור את הניתוח וזהו? בתודה אמא

11/12/2001 | 11:51 | מאת: ד"ר יהודה רוט

מדובר בהגדלה של האדנואידים (=השקד השלישי) ובדלקות חוזרות בשקדים. על פניו נראה כי יש צורך בניתוח - כריתת השקדים והאדנואידים, אך ראוי היה לשוחח עם רופא המשפחה ולברר את הסיבה להסתייגות. נכון שדלקת שקדים יכולה לחלוף ללא טפול אנטיביוטי (אל נשכח שהמחלה נפוצה, ורוב האנשים בעולם אינם נהנים משרותי רפואה ומתרופות ), ונכון שכדאי לכבד את מנגנוני ההגנה הטבעיים שלנו, אולם מאידך גיסא יש לחשוש מסיבוכים של דלקת שקדים, כגון מורסה, דלקת פרקים ועוד, ולכן אנו נוהגים לטפל באנטיביוטיקה באדיקות כה רבה. הגדלת האדנואידים יכולה לגרום להפרעה בנשימה האפית, ומהילד הנושם דרך פיו נמנע השמוש בסינון האוויר דרך האף - מנגנון חשוב מאוד. נשימה דרף הפה, הנקראת בלשוננו נשימה פומית, מגבירה את הסכוי לעששת ביניים וכן להפרעות אורטודנטיות. אדנואידים מוגדלים נוטים לדלקות חוזרות, היכולות להתפשט גם לאוזניים ולסינוסים.

מנהל פורום אף אוזן גרון