האם נרגילות מזיקות פחות מסיגריות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/12/2001 | 10:41 | מאת: צבי ואדי תלמידי כיתה י'

במה הנרגילה משפיעה בגוף,ובמה משפיעה הסיגריה והאם הנרגילה משפיעה יותר או פחות.

06/12/2001 | 10:56 | מאת: צבי ואדי תלמידי כיתה י'

האים

08/12/2001 | 22:34 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שאלה מצויינת וחשובה מאוד! ההשפעה תלוייה בעיקר בחומר שמעשנים, שכן ניתן לערבב את טבק הנרגילה או הסיגריות עם סמים מסוכנים. בהנחה שהשאלה מתייחסת לשימוש בסוגי טבק רגילים, השפעת עישון נרגילה דומה לעישון של סיגריה, ובנרגילה אחת נצרכת בד"כ כמות לא מבוטלת של טבק. לפיכך יש להתייחס לעישון נרגילה כאל עישון סיגריה, בעיקרון. אכן, העשן בנרגילה עובר מסלול שונה, ויש לכך משמעויות - אנסה לברר עבור הקוראים מידע יותר ספציפי.

11/12/2001 | 12:10 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בתשובתי לשאלתם של אדי וצבי, עניתי, בין השאר, כי " בהנחה שהשאלה מתייחסת לשימוש בסוגי טבק רגילים, השפעת עישון נרגילה דומה לעישון של סיגריה, ובנרגילה אחת נצרכת בד"כ כמות לא מבוטלת של טבק. לפיכך יש להתייחס לעישון נרגילה כאל עישון סיגריה, בעיקרון. אכן, העשן בנרגילה עובר מסלול שונה, ויש לכך משמעויות - אנסה לברר עבור הקוראים מידע יותר ספציפי." עודכנתי ע"י אחד ממכרי, מבכירי הרופאים בירדן, כי עישון הנרגילה מזיק הרבה יותר מעישון הסיגריות, וזאת משני טעמים: 1) השאיפה העמוקה שנוקט מעשן הנרגילה מחדירה הרבה יותר חומרים מזיקים , והרבה יותר עמוק. 2) עשן הנרגילה, המקורר ע"י המים שהוא חולף דרכם, מכיל ריכוז גבוה יותר של ניקוטין. עישון נרגילה אחת ("ראש" אחד) שווה לעישון של 20 סיגריות. בקרב מעשני הנרגילה נפוצה במיוחד מחלת האמפיזמה של הראות, יותר מאשר בקרב מעשני סיגריות. לסיכום, כשם שמומלץ להתנזר מעישון סיגריות, מומלץ להמנע גם מעישון נרגילה, ולא להתפתות משלל הטעמים והניחוחות.

16/12/2001 | 02:39 | מאת: אלעד

תמוה לי העניין שבעשן הנרגילה יש יותר ניקוטין, מכיוון שעל רוב סוגי הטבק לנרגילה מצויינת כמות ניקוטין של 0.5 ואילו בסיגריות בד"כ יש יותר. (בד"כ בין 0.6 ל-1) כמו"כ לא הבנתי מה הקשר (אם יש) בין קירור עשן הנרגילה במים לבין ריכוז הניקוטין שבו. אודה לך אם תוכל להבהיר נקודות אלה. תודה מראש, אלעד.

מנהל פורום אף אוזן גרון