שיעול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/12/2001 | 23:53 | מאת: ליהי

ד"ר רוט שלום , אני מצוננת מזה מספר ימים, נזלת ושיעול עם הרבה ליחה. רציתי לשאול, האם הוצאת הליחה תוך כדי השיעול היא דרך טובה "לגמור "עם הליחה המעצבנת הזאת? או שמא בפעולתי זו אני רק גורמת נזק למיתרי הקול שלי (כי אני מרגישה שאני "שורטת אותם" )? תודה מראש.

06/12/2001 | 08:53 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שאלה מצויינת! אכן שעול הוא מנגנון הגנה לפינוי של ההפרשות החולניות, וככל שנפנה יותר ייטב לדרכי הנשימה. מאידך גיסא שעול עז יכול באמת לפצוע את מיתרי הקול, בהיותם האזור הצר ביותר בעמוד הנשימה שלנו. כאן אנו מסתייעים בתרופות המדללות את הכיח ובשתיה רבה, כדי שתיווצרנה הפרשות פחות צמיגות, ואז לפינויין נדרשת עוצמה פחותה של שיעול. החלמה מהירה.

מנהל פורום אף אוזן גרון