כאבים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/12/2001 | 23:30 | מאת: יעל

שלום רב שמי יעל ואני סובלת מלחץ באיזור הסינוסים הפרונטלי והמקסילרי אבל לאחר בירור אצל א.א.ג ובדיקת CT לא נראה כול סיבה ללחץ. (הייתי גם אצל נירולוג ששלל) האם יכולה להיות סינוזיטיס על "אש קטנה " שלא רואים אותה על גבי ה CT .? אני גם כול הזמן מרגישה שאני בולעת ליחה. האם אתה יכול לקשר בין הדברים ? בתודה מראש, יעל

06/12/2001 | 08:47 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בבעיה כמו שלך, רצוי לוודא שהאף נבדק גם באמצעות אנדוסקופ (סיב אופטי המאפשר תצפית מדוייקת בחלל האף), שבדיקת ה CT נעשתה בטכניקה מתאימה, ושבמהלך הברור הנוירולוגי נעשה גם CT מוח. נתקלים לא פעם במבוי סתום, כמו במקרה שלך, ואז הגישה היא לנסות טפולים תרופתיים שונים. פרט לבעיות א.א.ג. ונוירולוגיה (מיגרנה וכו') יש לחשוב גם על מתח נפשי כגורם אפשרי.

מנהל פורום אף אוזן גרון