שיטות לתיקון סטיית מחיצת האף?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/02/2011 | 01:52 | מאת: אלון

ראשית כל עלי לשבח את הרופאים שמשתדלים לענו על כל שאלות הגולשים - ישר כח לכם! ושאלתי להלן: ק0ראתי בויקיפדיה כי קיימות 2 שיטות לניתוח מסוג כזה: "קיימות שתי שיטות לניתוח: * (SMR (sub mucosal resection - השיטה המסורתית: הוצאה של חלק ממרכיבי המחיצה והשארת החלקים הישרים בלבד. * השיטה המודרנית, שבה מיישרים את המחיצה ללא סילוק של עודפים." שאלתי הי האם בבתי החולים היום בארץ מנתחים בשיטה המודרנית? או בישנה? או האם זה תלוי במנותח? אם אפשר גם הסבר קצת יותר פרטני לגבי ההבדלים בין השיטות זה יעזור לי מאוד.. תודה רבה!

11/02/2011 | 15:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בשיטות דומות בהן יש לפתוח את המחיצה ולחתוך את הסחוס, אם אפשר בלי לסלק יותר מידי עושים זאת ואם אפשר לחתוך את הסחוס העקום בצורה בה יתיישר עושים זאת.... כך שבעצם הכל תלוי באף המנותח ובצורת הסחוס עוביו וחוזקו. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון