אובדן קול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/12/2001 | 14:27 | מאת: קריסטל

שלום. מקווה מאוד לעזרה, יעוץ, תמיכה, אינפורמציה... בעייתי היא כזאת: אני בת 38. איבדתי את קולי לפני 16 יום. מאז אני לא רואה שיפור. זה קרה יומיים לאחר דלקת גרון מלווה בחום. משתח גרון הראה שהכל תקין ואין בקטריות. למרות זאת לקחתי אנטיביוטיקה על פי הוראת רופא א.א.ג. (מוקסיפן). אני משתמשת גם בכל מני תכשירים טבעיים והומאופאטים, וכלום לא עוזר. זה גם לא כתוצאה מטראומה כל שהיא. קראתי מאמר על הקשר בין איבוד הקול לבין בעיות של צרבת, ואכן אני סובלת מצרבות לעתים קרובות, ושבוע לפני שאיבדתי את קולי היו מספר התקפות חזקות במיוחד שלוו בכאב חריף ביותר באיזור בית החזה והגרון. קבלתי הפניה לבדיקת הליקו-בקטר בנשיפה על מנת לבדוק אם יש חיידקים בכיבה. כל זה לוקח זמן רב. הבדיקה תיעשה רק בסוף השבוע, והתוצאה תגיע רק שבוע אחר כך. מה אני יכולה לעשות עוד בזמן הזה?! התקפי הצרבת נמשכים (לא תמיד קשור לאכילה), ובינתיים עד הבדיקה אסור לי לקחת תרופות נוגדות צרבת. אני חוששת שעד שהדברים יתבררו (באם יש קשר לבעיות גסטרו או לא, וזה יקח עוד זמן), אשאר ללא קול. אני גם מפחדת מנזק תמידי לקול, והפחד אצלי גדול עוד יותר בגלל היותי זמרת. כל עזרה והתיחסות תתקבל בברכה. אני די בלחץ. תודה קריסטל.

05/12/2001 | 11:53 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אל דאגה - הבעייה ניתנת לטפול מוצלח. המתח והחשש מחמירים את ההרגשה ולכן ההחלמה איטית מהמצופה. פני שנית לרופא האאג שלך.

מנהל פורום אף אוזן גרון