בצקת באוזן- בהריון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/01/2011 | 21:01 | מאת: ורד

שלום, אני בתחילת הריוני וסובלת מבצקת באוזן עקב הריוני. הרופא אמר שאין מה לעשות ושכנראה אני אסבול עד סוף ההריון. האם בכל זאת יש משהו שיקל על כאבי בזמן ההריון???

20/01/2011 | 22:20 | מאת: ד"ר טליה מרק

בצקת ? באפרכסת ? בתעלת האוזן ? על רקע דלקתי ? ממש לא מוגדר.

21/01/2011 | 10:20 | מאת: ורד

הרופא אמר שזה בצקת בצינורות של האוזן והאף (התעלות מתחברות) וזה לא כתוצאה מדלקת אלא תופעה של ההריון. הרופא נתן לי טיפות פליקסונז אבל אמר שאי אפשר להיפטר מזה בהריון ושאני אסבול מזה במיוחד לקראת הסוף.

21/01/2011 | 20:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

ושוב שלום, אכן יש גודש של דרכי נשימה עליונות לעיתים בהריון, לא בצקת של ממש אבל יכול להיות כתופעה מציקה שבה יחסית האף סתום יותר מהרגיל, או שהאוזניים נסתמות קצת. עדיף בלי תרופות, וכן עם טישו ואדים חמים מידי פעם (או מרק עוף שתמיד עושה טוב!) לא חייבים לסבול מזה כל ההריון ובהחלט יכולה להיות הקלה במהלכו כך שאין מה להיות עצובה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון