מיתוס של סבתות?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/11/2001 | 00:48 | מאת: שי

שלום. כשהייתי ילד, אמי תמיד הזהירה אותי לא "למשוך את הנזלת למעלה", כי זה יגרום לי בסוף סינוסיטיס. בלי קשר למידת הנכונות של זה, אני משכתי, וגם יש לי סינוסיטיס היום. מילא. הבעיה היא שאני מוצא את עצמי מזהיר היום את בני בן החמש באותה צורה בדיוק, ומסתבר שגם אשתי גדלה על אותו סיפור. הייתי מעדיף לוותר לפחות על חלק מהטעויות שההורים שלי עשו ולהמציא טעויות מקוריות משלי בגידול הילדים. השאלה, כמובן - האם זו טעות? עד כמה "משיכת" נזלת יכולה לגרום סינוסיטיס? שי

29/11/2001 | 16:00 | מאת: ליהי

נשמע לי דווקא מאד הגיוני, למען האמת... אם מושכים את הנזלת היא מגיעה לסינוסים, ואם היא מצטברת שם, ולא מתפנה- נוצרת דלקת. וסינוסיטיס פירושה- דלקת של הסינוסים. אז אולי זה באמת מיתוס מפגר ואולי יש בזה משהו מן האמת, אני לא יודעת, אבל דווקא נראה לי די הגיוני כל הסיפור הזה...

30/11/2001 | 08:16 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ולי לא. משיכת הנזלת יוצרת לחץ שלילי ("מעין ואקום") בתוך האף - מה שעוזר למשוך את ההפרשה מתוך חללי הסינוס את תוך חלל האף ובכך לסייע בניקוזם.

מנהל פורום אף אוזן גרון