ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/11/2001 | 09:32 | מאת: רוני

ילדי בן 5 נבדק בדיקת ברה התוצאה 50 DB בשמאל ו- 55 DB בימין עצבי בשניהם ילדי מרכיב מכשירים כבר שנתיים וחצי מטופל במיח"א ומשולב בחינוך האינדבדואלי רציתי לשאול מס' שאלות: עם הליקוי הוא תמידי, ואם כן יש אפשרות לירידה נוספת בהמשך. אם קיים ניתוח או טיפול לעצב השמיעה ולהורדת המכשירים בארץ ובחו"ל. לפני ניתוח הכפתורים היה ירידה של 50 DB ולאחר הניתוח הגיע ל- 55 DB האם הירידה בעקבות הניתוח (פגיעה בעצב השמיעה). בתודה מראש רוני

30/11/2001 | 08:05 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. לצערי, ככל הנראה הליקוי תמידי. אין לדעת כעת האם ישאר ברמה זו או יחמיר. הזמן והמעקב ילמדו אותך. ב. לא בליקוי בעצמה כזו. ניתוחי שתל שבלול מיועדים לחרשות מוחלטת. ג. לא. ניתוח כפתורים לא משפיע על עצב השמיעה. הבדל של 5 דציבל בין בדיקות הוא בטווח השונות התקין שיכול להתקבל בין שתי בדיקות.

מנהל פורום אף אוזן גרון