סינוס פרונטאלי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/11/2001 | 20:59 | מאת: חני

שלום רב, אבקשך עזרתך הדחופה, היכן אני יכולה למצוא מחקר/חומר לגבי ניתוח חוזר בסינוס פרונטאלי. מדובר באחותי בת 50 אשר עברה פעמיים (האחרון לפני חודשיים) ניתוח סינוס פרונתאלי כתוצאה ממוקצלה. היא כבר שבועיים מאושפזת ומטופלת באנטיביוטיקה תוך ורידית. המוקצלה יצאה לה על המצח ויצרה מעין "קרן" ענקית במרכז המצח תוך שהעין נפוחה סגורה וירדה למטה כנראה מהלחץ. יש חשש כמובן לפגיעה לא הפיכה בעין או לחילופין במח. המגמה היא לצמצם את המוקסלה ואחר כך לעבור ניתוח נוסף - שלישי בשנתיים האחרונות - להדברת הנוזל. אבקש אינפורמציה לגבי התופעה, (מחלה?), וכן מקורות כתובים כפי שכתבתי מחקרים וכו'. בברכה ותודה ח.ק.

30/11/2001 | 08:00 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני מכיר מקורות ספציפיים באינטרנט. אפשר לחפש ע"י מילות מפתח כגון MUCOCELE או FRONTAL SINUS ישנם כמובן מאמרים רפואיים רבים. אפשר להכנס למאגר המידע הרפואי MEDLINE הפתוח לציבור הרחב http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi ולהשתמש במילות החיפוש הנ"ל.

מנהל פורום אף אוזן גרון