תמט עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/12/2010 | 18:21 | מאת: גולן

שלום רב ד"ר מרק , בתי בת שלוש ו 8 חודש סובלת ממים באוזנים, טופלה ע"י פרופ' הלפרין ונותחה על ידו בגיל שנה וחצי והותקנו לה כפתורים בשתי האוזניים ונכרת אנדואיד מוגדל . הכפתור באוזן שמאל נפל באופן עצמאי טרם זמנו והימני עדיין במקומו. לאחר שבוצעו בדיקות שמיעה לילדה והובהר כי יש ירידה בשמיעה , וכי הניתוח לא פתר את הבעיה ועדיין יש מים באוזנים פנינו לד"ר רוט מוולפסון ולאחר בדיקה הוחלט לבצע ניתוח נוסף . נשלחנו ע"י ד"ר רוט לבקשתו להתיעצות עם ד"ר גולדפרב בוולפסון וממצאו העלו חשד לתמט עור התוף באוזן שמאל וחשש לנזק בלתי הפיך לשמיעה . האם יכול להיות שהתמט ארע עקב נפילת הכפתור באוזן שמאל טרם זמנו ? והכיצד הדבר לא התגלה בבדיקות קודמות. האם אפשר לתקן מצב של תמט בעור התוף ולהחזיר את השמיעה באופן מלא? אודה לך על תשובתך

23/12/2010 | 20:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב המקרה מורכב מידי כדי לענות דרך האינטרנט. אשמח לענות אחרי בדיקה של הילדה ואחרי שאראה את כל בדיקות השמיעה שלה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון