ניתוח כאשר מכשיר לא יכול לעזור.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/11/2001 | 22:44 | מאת: דניאל

לפני 8 חודשים נפגעתי מידוי אבנים. הפגיעה היתה בראש, באיזור פרונטוטמפורלי ימני.איבדתי את ההכרה (GCS=7). נוצר שבר מרוסק ודחוס. כתוצאה מהפגיעה נפגעה השמיעה + יש טנטון. לפ הסברי הרופא לא ניתן להשתמש במכשיר שכן הבעיה ב"שערות" שמחברות את האוזן הפנימית לעצב השמיעה. האם ניתן לבצע ניתוח ולהחדיר אלקטרודה ישר אל העצב? אם כן, מתי מומלץ? (כרגע אני 5 ימים לאחר cranioplasty). שנהיה בריאים!!!!

26/11/2001 | 08:04 | מאת: ד"ר ארז בנדט

שתל שבלול מיועד לאנשים הסובלים מחרשות מוחלטת דו צדדית. בליקוי שמיעה שנובע מפגיעה באוזן הפנימית/עצב השמיעה + טינטון חד צדדי אין ניתוח שיכול לעזור אלא מכשיר שמיעה.

26/11/2001 | 12:53 | מאת: דניאל

תודה רבה על ההתייחסות המהירה. נאמר לי במפורש שמכשיר שמיעה לא יעזור במקרה שלי לאחר בדיקת שמיעה +טנטון) בבי"ח שניידר. האם זה אומר שאין פתרון במקרה שלי? תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון