מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/11/2001 | 15:50 | מאת: קרן

ילדתי בת 3.5 שנים, נבדקה בבדיקת ברה ABR התוצאה: 45 DB HL בימין, ושמאל 55DB HL, ובהולכת עצם לגירוי נקישה 30 DBHL. שאלותי: האם מכשיר אחד יספיק, ואם כן או לא באיזה צד כדאי החלש או החזק. כרגע רכשנו מכשיר מאחורי האוזן אותו אנו עומדים להחזיר מהסיבה שהמכשיר "קופץ" מעל האוזן ומעדיפים קטן ופחות בולט והטכנאי בדק מידותיה וטען שהאוזן/התעלה מספיק גדולה למכשיר קטן. האם המכשיר הקטן יספק את צרכיה. אין לילדה נוזלים באוזניים, ממה נובע ההפרש בין 45-50 DBHL ל- 30 והאם ייתכן שבעתיד יהיה ניתן לעקוב אחר התגובה עד לעוצמה של 30. והאם צריך מכשירי שמיעה ב- 30 אחיין של סבתא שלי נולד חרש אילם האם ייתכן שהירידה שלה תורשתית ואיזה בדיקות ניתן לעשות ע"מ לדעת ממה נובעת הירידה העצבית. אודה לכם מאד על תשובתכם. בהולכת עצם

26/11/2001 | 08:02 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אגב, בגיל 3.5 שנים ניתן לבצע בדיקת שמיעה התנהגותית. מהן התוצאות בבדיקה זו? לגבי סוג המכשירים - התייעצי בפורום הפרעות בתקשורת של פרידה (פני עם כל האינפורמציה) . לגבי בירור גנטי - פני לייעוץ גנטי. יש היום מספר בדיקות דם לסמנים גנטיים.

26/11/2001 | 15:02 | מאת: קרן

בבדיקה ההתנהגותית יצא 30 בימין, 45 בשמאל

מנהל פורום אף אוזן גרון