קול צרוד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/05/2000 | 22:41 | מאת: אריאל אידסס

שלום רב הבת שלי היום בת 6 כנולדה הרגשנו כשהיא בכתה זה היה בקול צרוד. המשך השנים פעם בשנה היא נהיית צרודה. השאלה האם זה משהו בעייתי וצריך לבדוק כדי שלא יחמיר בעתיד? תודה מראש

18/05/2000 | 21:06 | מאת: אפרת

אני קלינאית תקשורת במקצועי - עוסקת בהפרעות דיבור שונות כולל בעיות קול. דבר ראשון עליך לקחת את הילדה לרופא אא"ג כדי שיבדוק אם אין בעיה במיתרי הקול- יבלות, בצקת, בעיות בסגירה וכו'. הרופא בוודאי יאמר לך כיצד מטפלים בבעיה- בהתאם לממצאים. לפעמים הטיפול לבעיה הוא ניתוח , בעיקר במבוגרים, אך הרבה פעמים צריך לקבל טיפול קול כדי לשנות הרגלי דיבור מאומצים ולא נכונים. אם מתעוררות שאלות נוספות אשמח לענות כאן בפורום. בהצלחה.

28/05/2000 | 23:06 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אריאל אם מדובר בתופעת צרידות חד פעמית החוזרת על עצמה לאחר בכי או צעקות ממושכות - ואחר כך נעלמת, אין צורך בבירור נוסף. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון