התצליח להאיר את עיני?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/11/2001 | 01:06 | מאת: אילנית

לדוקטור ארז בנדט שלום ברצוני להבין מה ההבדל בן צילום CT לבין בדיקה אנדוסקופית של הסינוסים? ז"א מתי רופא מחליט שצריך לעשות בדיקה אנדוסקופית או שצריך לעשות בדיקת CT? אני ממש לא מצליחה להבין למרות נסיונותי לברר זאת באופן ישיר אצל הרופא שלי. מקווה שתצליח להאיר את עיני:) אילנית

25/11/2001 | 09:04 | מאת: ד"ר ארז בנדט

בדיקת CT היא סוג של בדיקת רנטגן (ממוחשבת, מדויקת) אנדוסקופיה היא בדיקה קלינית במרפאה בה מחדירים סיב אופטי לאף ומסתכלים על הממצאים בעומק האף ובאיזור של פתחי הסינוסים. הבדיקות משלימות זו את זו ולא בהכרח מחליפות זו את זו. לא לכל רופא יש אנדוסוקופ במרפאה. רופאים רבים מאבחנים בעיות סינוסים ע"י בדיקת אף רגילה עם המכשיר הרגיל שמרחיב נחיריים+מנורת ראש ואח"כ שולחים לCT כדי להשלים את הבירור ולהגיע לאבחנה.

מנהל פורום אף אוזן גרון