סירחון מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/11/2010 | 08:23 | מאת: חלי

כבר חצי שנה שאני סובלת מסימפטום משונה מהאף. זה התחיל יום אחד, התעטשתי ומאותו הרגע חוש הריח הפך מסריח בדומה לחלודה, וכך גם הטעם. הכל מסריח והכל באותו ריח וטעם. זה לא עובר מעצמו, לא טיפות, לא הוצאת ליחה, לא הוצאת נזלת- שום דבר. רק כשהייתי הולכת לישון הייתי מתעוררת נטולת הסבל הזה. חשבתי שזה יעבור אבל זה לא. זה תוקף אותי אחת לכמה ימים וכשאני חולה ומשתעלת זה פשוט חלק יומיומי מחיי. חיי הפכו לסבל. האוכל מגעיל, הכל מסריח גם הדברים שאני הכי אוהבת. הבחנתי שזה יותר בנחיר הימני מאשר בשמאלי. רופא נתן לי תרופה בשם דורטמין או דורמטין( משהו כזה) אבל קראתי עליה והבנתי שהיא נגד נזלת ואלרגיה. משום מה אני חושבת שהבעיה חמורה יותר מאשר אלרגיה מהסיבה שזה תוקף אותי כבר חודשים ארוכים. עדיין לא שמעתי על מקרה כמו שלי למרות שיפרתי בפורומים, מה זה יכול להיות??? Help!

05/11/2010 | 22:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לתופעה קוראים קקוסמיה (CACOSMIA) והיא אחת מצורות ה"עיוותים" של חוש הריח. צריך בדיקת רופא אא"ג ובדיקת נוירולוג, לבצע ברור שלם ואם לא מסתדר לך תגיעי אלי ! בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

06/11/2010 | 09:34 | מאת: חלי

בוקר טוב, תודה על תגובתך. ובכן הייתי ביום חמישי אצל אא?ג והוא נתן לי כדורים אנטי אלרגיים וספריי להתזה באף וכמובן שלח אותי לצילום. ניסיתי למצוא את המושג שכתבת באינטרנט ואין שום תוצאה לגביו. הייתי שמחה לקרוא על זה.

13/03/2011 | 11:11 | מאת: חלי

עברתי לאחרונה צילום מערות פנים, רציתי לדעת האם הצילום הזה יעיל לגילוי התופעה על מנת לטפל בה. אני כבר נואשת מהמקרה הזה. האם אא?ג יוכל למצוא את הבעיה דרך הצילום הזה? ומה תפקידו של הנוירולוג במקרה שלי? האם כדאי ללכת גם אליו? אני צריכה הדרכה מדוייקת, אני כבר לא יכולה לחיות עם המתח הזה של ?מה זו התופעה הזו?. במה שהצלחתי לקרוא באינטרנט, זה מלחיץ ומורט עצבים.

מנהל פורום אף אוזן גרון