אף סתום וגדוש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/11/2001 | 17:33 | מאת: עירית

אני בחורה אסמטית,אשר במשך שנים אני סובלת מנזלת כרונית ותקופות בשנה שצד אחד באף נסתם לחלוטין,נאמר לי ע"י אאג שהמחיצה אצלי עקומה ודרוש ניתוח,שאלתי היא האם ה ניתוח הוא בלתי נמנע,או שרק מדובר בשיפור איכות חיים?

23/11/2001 | 23:17 | מאת: דוד

לעירית שלום, גם לי הציעו לעבור ניתוח של יישור מחיצת האף וגם אני סובל מנזלת אלרגית. אבל פתרתי את בעיית הנזלת האלרגית ללא ניתוח. קיבלתי תרסיס לאף בשם - פליקסונז , והבעיה נפתרה, והרופאת אא"ג מאוד התלהבה מהשיפור הרב שחל אצלי, האף היה יבש ומעברי האוויר חופשיים. אני ממליץ שתנסי את זה לפני הניתוח, כי ניתוח זה בלתי הפיך אם הוא נכשל. הרבה בריאות, דוד

23/11/2001 | 23:45 | מאת: דוד

לעירית שלום (פעם שניה) אחרי ניתוחי אף יכולות להתפתח הרבה תופעות לוואי, תראי לדוגמא תשובה של ד"ר בנדט לאחת השואלות בפורום הזה - מחבר: ד"ר ארז בנדט [מנהל הפורום] תאריך: 22-11-2001 08:04 נזלת וליחה דמית אחרי ניתוחי אף הם חלק טבעי מתהליך ההחלמה. כשהדם נקרש עלולים לצאת גושים גדולים של קרישי דם, לפעמים יבשים כמו גלד גדול. כאבי הפנים והאנטיביוטיקה שקיבלת מרמזים שאולי התפתחה סינוסיטיס - יכול לקרות לאחר טמפונים באף שחוסמים את ניקוז הסינוסים. אני מניח שתחלימי עם הטיפול האנטיביוטי.

26/11/2001 | 00:37 | מאת: ליטל

לעירית שלום ! הכתבה שהביא לך דוד זה עליי מדובר אז ככה אם את לא חייבת אל תעשי.... אני 20 יום אחרי ניתוח הגעתי בריאה ויצאתי חולה מזה אמרו לי שזה כמה ימים וזה עובר אבל איפה? אצלי היה ניתוח מחיצות וקונכיה יצאו ויוצאים המון ליחות דמיות וכל גושים קשים של דם קרוש ומי יודע מה יש עוד יש לי כאבי ראש מוזרים הפה והאוזניים . ואני רוצה להגיד לך שהרופא שניתח אותי יש הרבה המלצות טובות עליו אבל את רואה שאם זה מסתבך את לא יכולה לעשות כלום אני שבחורה בריאה ביותר אני רואה את עצמי כמו סמרטוט מכל העינין הזה. אז באמת תקשיבי למי שעשה את זה כמונייי . לא כדיי לא כדי בהצלחה לך אבל בלי ניתוח

מנהל פורום אף אוזן גרון