לשון וגדילת איברים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2001 | 18:12 | מאת: אורלי

לד"ר בנדט, שאלתי לגבי בעבר לגבי לשון גדולה במסגרת גדילת איברים. האם קיימת בדיקה כדי לבדוק את הורמון הגדילה? נעשתה לאימי בדיקת MRI בשנת 1997 ושם נאמר: "בלוטת ההיפופיזה הודגמה בגובה של 9 מ"מ. הבלוטה נראית הומוגנית". לא התייחסו לכך שמשהו לא בסדר. כנראה שהכל היה תקין. האם מאז המצב השתנה ויש צורך בבדיקה חוזרת? באותה בדיקה של MRI נמצא "הגדלה ניכרת של בלוטת התריס". בבדיקות דם של בלוטת המגן הם בטווח הנורמה. בבדיקה US נמצא "אונה ימנית מוגדלת. הודגמו תהליכים ציסטיים קטנים עם הסתיידויות זעירות. אונה שמאלית קטנה יותר עם תהליכים סולידיים וציסטיים בקוטר של 1 ס"מ." ובהמשך "התמונה מתאימה לזפר מולטינודורלי". באופן כללי רואים אצל אימי שהבלוטה נפוחה, בדיקות ההדמיה מראות על ממצאים, אבל לא מציעים לה טיפול כלשהו. האם אין טיפול לכך? בתודה על ההתייחסות, אורלי

25/11/2001 | 08:18 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יש בדיקת דם להורמון הגדילה. לגבי הזפק הציסטי - ממצא שכיח מאד, במיוחד בנשים, ודורש מעקב קליני ןשל US ולא בהכרח התערבות כירורגית

מנהל פורום אף אוזן גרון