אי שיווי משקל -סחרחורות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2001 | 11:57 | מאת: קובי

מזה חודש אני סובל מסחרחורות או אי שווי משקל(מעין משיכה שמאלה) בבדיקת אוזניים רגילה הכל נראה תקין. ממה לדעתך זה יכול לנבוע? מה היא בדיקת שיווי משקל bera (מה הליך הבדיקה)?

25/11/2001 | 08:10 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו, ולפי ההפניה כנראה שלרופא יש חשד לפגיעה באוזן הפנימית. BERA היא בדיקת שמיעה ממוחשבת שבודקת גם את זמני ההולכה של עצב השמיעה. זו אינה בדיקת שווי משקל. אינה כואבת - משמיעים לך צלילים/קליקים ורושמים את התגובה ע"י מדבקות אלקטרודות ליד האזניים (כמו א.ק.ג.) ייתכן שהופנית במקביל גם לבדיקת ENG - זו בדיקה שבודקת את תפקוד איבר שווי המשקל שבאוזן הפנימית.

מנהל פורום אף אוזן גרון