אף סתום ושימוש ממושך בטיפות אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2001 | 11:35 | מאת: לילך

שלום רב לך ד"ר אני סובלת שנים רבות מאלרגיות שונות החל מאלרגיה לכרדית הבית , דשא עצים ופריחות שונות בעבר טופלתי ע"י זריקות כל שבוע (לפני 15 שנים) היום לא מטופלת תרופתית כיוון שאיני מעוניינת ליטול באופן קבוע כדורים נגד אלרגיה אשר גורמים לתחושות נמנום וכ"ו. הבעיה חמורה בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות שהאף סתום מאוד ושיעול יבש וטורדני. לצערי פיתחתי תלות בטיפות אף אוטריווין.אני יודעת שאסור להשתמש קבוע בטיפות . היום אני חייבת לטפטף באף כל בוקר .. כיצד ניתן היום להשתחרר מהתלות בטיפות האף ולפתר את בעיית האף הסתום בבוקר? תודה רבה ויום נעים

23/11/2001 | 23:32 | מאת: דוד

ללילך שלום, אסור לקחת אוטריוין יותר משלושה ימים ברציפות מחשש להתמכרות, בחורה אחת שעובדת איתי התמכרה לזה ולא יכולה בשום פנים ואופן להפסיק את זה. הרבה בריאות, דוד

25/11/2001 | 08:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

עליך להיגמל מהטיפות ובמקביל להשתמש במשאף של תרסיס סטרואידי לאף. אם לא יעזור - ניתוח.

25/11/2001 | 09:34 | מאת: לילך

שלום לך ד"ר תודה על תשובתך. שאלה-מה זאת אומרת משאף סטרואידי איזה סוג למשל? ואם זה לא עוזר על איזה ניתוח מדובר?

מנהל פורום אף אוזן גרון