כאבי גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/11/2001 | 20:00 | מאת: אלעד

שלום, אני בן 18, לפני כשבועיים חליתי בהצטננות שלוותה שכאבי גרון. כיוון שאני שר בלהקה, לאחר שבוע, הלכתי לאאג, וביצעתי משטח גרון (למרות ההנחה שלא מדובר בסטרפטקוקוס) ותוצאת המשטח היתה שלילית. הרופא אמר שצריך לחכות שזה יעבור לבד. בעקבות הכאבים גם הפסקתי לעשן. (אני מעשן בד"כ כ-3 סיגריות ביום). הכאבים כמעט חלפו לגמרי, והבוקר התחילו לי כאבים בבליעה. ונפיחות של בלוטה באיזור הגרון. מה זה יכול להיות? האם זה חלק מהדלקת הוויראלית או שזה מצריך טיפול אנטיביוטי? האם עישון עלול להחמיר את התופעה? האם כדאי לפנות לבדיקה חוזרת אצל אאג? בתודה רבה מראש, אלעד.

22/11/2001 | 08:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ייתכן שנדבקת מחדש. אם גם הבלוטה נפוחה ייתכן שאתה מפתח דלקת שקדים (אנגינה). פנה לבדיקה חוזרת.

מנהל פורום אף אוזן גרון