שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/11/2001 | 19:57 | מאת: sera

לד"ר שלום רב. מזה זמן מה לאימי בת השישים ציפצופים באוזניים. כתוצאה מכך היא עשתה בדיקות והתוצאות כאן רק שאני לא מבינה בזה. האם אפשר להבין מזה שהיא חירשת,מפני שבזמן האחרון שמתי לב לכך ששמיעתה נפגעה. התוצאות הן:srt:rt-30'lt-20.db:rt-65,lt-55. fnu fi'כמו כן נכתב בדף:ימין-כמעט ללא שינוי בacאך נפתח abgבתדירות נמוכה עקב שפיר בbc.שמאל-גם כאן פתיחת abg בתדירות נמוכה עקב שפיר בbc. ההמלצה היא להמשיך בירור א.א.ג ומעקב שמעיתי וכמו כן,מומלץ לשקול טמפנומטריה (מה זה?) וברור abg.האם ניתן להבין מזה שהיא כבדת שמיעה או שהכל בסדר? ואם כן האם יש לזה בכלל טיפול? התודה מראש,שרה.

20/11/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא מצליח להבין מכל הנ"ל ועם כל האנגלית ההפוכה. הכי פשוט ובסיסי - לחזור עם בדיקת השמיעה לרופא שהיפנה ולקבל את כל ההסבר הדרוש לך בפגישה פנים מול פנים.

מנהל פורום אף אוזן גרון