נתוח סטאפדקטומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/11/2001 | 15:32 | מאת: שרה

דוקטור שלום! קוראים לי שרה ואני בת 50, עברתי נתוח סטאפדקטומי שזו מחלת האוטוסקלרוזיס לפני כשלושה שבועות וחצי באוזן ימין. למרות שהדוקטור שניתח אותי (במדיקל סנטר- בהרצליה) אמר שהנתוח עבר בהצלחה, אני עדיין לא שומעת טוב (מין צליל מתכתי) ואני סובלת מסחרחורות לעיתים תכופות דבר שמגביל אותי מאוד ומאלץ אותי לשכב ולנוח בבית.לאחר כל פעולה הכי קטנה שאני מבצעת רחיצת כלים,עלייה במדרגות וכו.. תופעת הסחרחורות רק מתגברת. שאלותיי אלייך הן: האם הרעשים שאני שומעת הם רק תופעה חולפת או משהו קבוע? מה לגבי הסחרחורות? מתי אוכל להתחיל בפעילות גופנית? בתודה מראש

20/11/2001 | 22:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מדוע אינך שואלת את כל השאלות הנ"ל את הרופא המנתח (מיהו)? סחרחורת אחרי ניתוח סטפדקטומי היא תופעה לא רצויה ולפעמים מחייבת מנוחה מוחלטת, לפעמים תרופות ואף ניתוח חוזר. ייתכן ויש צורך לחזור כבר על בדיקת השמיעה כדי לוודא שאין פגיעה באוזן פנימית. פני בדחיפות בחזרה למנתח.

21/11/2001 | 02:04 | מאת: שרה

דוקטור שלום! המנתח הוא דר' ליפי (הגיע מחו"ל) וכרגע מטפל בי המחליף שלו בארץ עופר בר. עברתי בדיקה נוספת לאחרונה ומצאו שהכל תקין ובנוסף ניקו לי את האוזן. הסחרחורות עדיין נמשכות ...(אני מנסה ללכת לעבודה לאחר שבשבוע שעבר הרגשתי הקלה מסוימת) האם עדיין אחרי יותר מ-3 שבועות התופעה הזו תיתכן?

מנהל פורום אף אוזן גרון