בעיית נוזלים באוזניים (תינוק בן 28)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/09/2000 | 07:31 | מאת: רם גולדמן.

אני בן 28 , ויש לי את אותה בעייה כמו להרבה תינוקות...נוזלים באוזניים. הבעייה קיימת כבר די הרבה זמן (2-3 שנים) עד היום בחרתי להיתעלם מימנה אך לאחרונה בעיקבות תחושה שלי של פגיעה מסוימת בשמיעה פניתי לרופא אף אוזן גרון. אותו רופא טוען שהטיפול היחיד הוא אותו ניתוח כפתורים/צינוריות שעושים לתינוקות, אך מאחר ואני מבוגר לא נהוג לעשות לבחורים בגילי את הניתוח הנ"ל (וכאמור אין טיפול אחר ע"פ טענתו)לכן המסכנה שאין מה לעשות... כמו כן רציתי לדעת אם טיפול בבעיה לאורך זמן יוצרת נזק שמיעתי בילתי הפיך. האם יש למישהו פיתרון/רעיון/דעה ? תודה מראש, רם.

20/09/2000 | 18:15 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רם ראשית זו בפירוש איננה בעייה של תינוקות בלבד. הבעייה עצמה מחייבת בירור יסודי ביותר. בין השאר, עליך לעבור בדיקה בסיב אופטי קשיח של איזור לוע האף ולהחליט האם ישנה סיבה חסימתית להופעת הנוזלים. ייתכן שיהיה צורך ב CT להשלמת הבירור. כמו כן יש לבצע בדיקת שמיעה ולברר האם ישנו גם אלמנט עצבי בירידה בשמיעה. אם אכן הנוזלים קיימים זמן רב , ולא אותרה בעייה זיהומית, אלרגית, חסימתית או אחרת הניתנת לטיפול שמרני , הרי שהפתרון חייב באמת להיות בהחדרת כפתורים לאזניים. נזק לשמיעה כתוצאה מכך לא סביר, יותר סביר נזק לשמיעה מהזנחת העניין ואי טיפול בו. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון