סינוסיטיס ודלקת מערכות הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/11/2001 | 11:50 | מאת: איריס

כל חורף הנני סובלת מדלקות בסינוסים המקסילריים. מטופלת באוגמנטין 900 מ"ג. האם תופעה זו כרונית? האם יש טיפול אלטרנטיבי? תודה.

20/11/2001 | 22:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני יכול לאמר האם מדובר בבעיה כרונית. ממליץ על בדיקת אאג שיתרשם מממצאי הבדיקה ויחליט לגבי הצורך בצילומים או CT של מערות הפנים. ייתכן שיש הפרעה אנטומית שגורמת לארועים חוזרים של סינוסיטיס או אלרגיה שמתבטאת יותר בעונות המעבר ובעקבותיה מתפתחת סינוסיטיס.

21/11/2001 | 11:15 | מאת: איריס

ד"ר שלום! פיענוח צילום הרנטגן גילה תפיחות רבה בריריות ועירפול סינוס מקסילרי ימני ושמאלי. כן הובחנה סטייה במחיצה. מה המשמעות? תודה, איריס

מנהל פורום אף אוזן גרון