דלקת גרון וריאות כרונית?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/11/2001 | 11:25 | מאת: Gal

שלום, בתחילת חודש אוקטובר חליתי בדלקת גרון, אשר אובחנה כסטרפטוקוקוס. טופלתי במס' סוגים של אנטיביוטיקה- לאחר ששום טיפול לא עזר, ולבסוף קיבלתי זריקות פנצילין דופלה. לאחר כשלושה שבועות ניתן היה לומר כי "החלמתי", אולם עד היום נשארו "עקבות" מהמחלה: הגרון עדיין כואב ואדום, ויש לי שיעול (שנשמע מפחיד). לאור הימצאות הסימפטומים הנ"ל, האם ייתכן כי דלקת הגרון ודלקת הריאות הפכו כרוניים, או שמא לא טופלן כראוי ונשארו "רדומים" משהו? תודה

20/11/2001 | 08:46 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ראשית - על סמך שיעול לא הייתי מקיש שמדובר בדלקת ריאות. לא ציינת שבוצע צילום חזה. ייתכן שמדובר בברוכיטיס או בסינוסיטיס שגורמת לטפטוף של ליחה ללוע האחורי => אודם וגירוי בגרון + שיעול. פנה לבדיקה חוזרת, ייתכן שכדאי לבצע גם צילום סינוסים או להבדק ע"י מומחה אאג. ייתכן שיש מקום לביצוע משטח לוע/גרון חוזר.

מנהל פורום אף אוזן גרון