פענוח בדיקת ENG

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/11/2001 | 17:58 | מאת: דוד

לד"ר בנדט שלום, נשלחתי על ידי רופאת אא"ג לבדיקת מערכת שיווי משקל (ENG) במרכז הרפואי בני - ציון בחיפה (בי"ח רוטשילד), ופשוט לא יאומן - קיבלתי תשובה בדואר (של דף אחד בלבד) וכולה רק באנגלית מסובכת עם מונחים לא מובנים מעולם הרפואה. האם זה נראה לך תקין או שעליי לדרוש מהם תשובה ברורה בעברית ? (אנחנו חיים במדינת ישראל שבה השפה הרישמית היא עברית ולא אנגלית). אודה לך מאוד אם תוכל לפרש לי את ממצאי הבדיקה (זה דוח קצר מאוד באנגלית) - there is left beating spontaneous ny of 5'/sec; not significant. no gaze ny. there is positional direction changing ny of 7'/sec in four positions. optokinetic test is asymmetric, LT>RT. caloric test reveals unilateral left hyperexcitabillity of labyrinth all the other tests are normal. Conclusion : hyperexcitabillity of LT labyrinth , there are elements of central vestibular lesion בכבוד רב ובתודה מראש, דוד

20/11/2001 | 08:43 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ראשית - בעולם הרפואה יש מינוחים רבים באנגלית ובלטינית שלא ניתנים לתרגום. תוצאות של בדיקות רבות ניתנות בשפה זו וכך צריך להיות. זה תקין בהחלט!!! התוצאות אמורות להיות מועברות על ידך לרופאה והיא תפרש אותן, תסביר לך ותשלח לבדיקות נוספות לפי שיקול דעתה. בהסתייגות שלא ראיתי את הבדיקה בעצמי - מרמז על פעילות יתר של איבר שווי המשקל בצד אחד עם רמזים שמכוונים שייתכן שמקור ההפרעה הוא מרכזי - דהיינו במערכת העצבים המרכזית. אני מניח שהשלב בהא בבירור יהיה CT או MRI של המוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון