fistula

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/09/2000 | 01:26 | מאת: אייל

לפני 5 שנים עברתי אירוע של סחרחורת קשה ופתאומית בסיסת רעש ! מאז עברתי עוד הרבה התקפי סחרחורת שנחלשו במשך השנים! כמו כן יש טינטון כרוני באוזן ! לפי מה שאני מבין יש לתופעה סימנים של FISTULA שמתגברים כאשר יש שינויים בלחץ כמו פעילות גופנית דיבור נסיעה ועוד . השאלה שלי האם לFISTULA יכולים להיות גם סימפטומים כמו עצבנות של שרירי הפנים והעיניים אשר גורמים לרטט של שרירים קטנים הלו ואף להשפיע על כל מערכת העצבים ואף להפרעות קצב אשר לא נובעות מהמתח הנפשי המלווה אלא מהפרעה נוירולגית שמגיעה כתוצאה מנזק לאוזן הפנימית !

20/09/2000 | 18:08 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אייל. לא. לפיסטולה יש מאפיינים של סחרחורת קשה, שינויים בשמיעה, טינטון, ובחילות והקאות שמלוות את הסיחרור. כמו כן הפתרון לפיסטולה מחייב מנוחה מוחלטת ולעתים קרובות ניתוח של האוזן, אחרת סופו של עניין יכול להסתיים בהתחרשות מוחלטת. אי לכך לא נראה לי שאתה "סוחב" פיסטולה כל כך הרבה שנים. נסה לברר את הבעייה ולהגיע לאבחנה מחודשת. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון