כיבים בחלל הפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/11/2001 | 16:59 | מאת: עפר

מה הן הסיבות להופעת כיבים אלו ? מה היא שיטת הטיפול המונע הטובה ביותר?

15/11/2001 | 23:27 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. לא ברור. אפטות הן תופעה שחוזרת על עצמה. לעיתים בתקופות מתח, לעיתים בסמיכות למחזור חדשי ולעיתים סתם... חושבים שמדובר בתופעה אוטואימונית - הגוף יוצר נוגדנים נגד ריריות חלל הפה. השערה אחרת - נגרם ע"י וירוס. ב. טיפול מונע???? יש כיום בשוק תכשיר מצמחי מרפא - SOS BUCAL (יקר).

17/11/2001 | 17:40 | מאת: שיר-שיננית

רק להוסיף על דבריו של ד"ר בנדט: ישנם תכשירים שמקלים על ההתקף האפטוטי - עזרקאין ג'ל, קנקה, אורקורט. כמו כן בזמן ההתקף יש להימנע ממאכלים חמוצים וחריפים אשר מחריפים את התחושה המציקה. כל טוב, שיר.

19/11/2001 | 11:42 | מאת: ד"ר בנדט

יש המוצאים קשר בין אפטות לשמוש במשחות שיניים שמכילות sodium lauryl sulfateוממליצים להמנע מהן. חלופה אפשרית - משחה על בסיס צמחי מרפא PARODONTAX.

מנהל פורום אף אוזן גרון