אפרכסת אדומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/11/2001 | 14:12 | מאת: תמר

שלום רב, בני בן ה-4.5 הראה לי כי אפרכסת האוזן שלו אדומה היום (שלא כרגיל), כאשר הבטתי מקרוב ראיתי שקע קטן באפרכסת מאחור שעשוי להגרם משכיבה על חפץ עם בליטה קטנה. בנוסף, יכול להיות שהוא שכב על אפרכסת מקופלת מעט. האפרכסת הזו נראית יותר בולטת מהשניה, והוא הרגיש כאילו היא מתנדנדת (ואכן כך זה נראה כאשר הוא הולך - האפרכסת מטלטלת מעט). רציתי לדעת האם מקרה כזה מצריך בדיקה, ומה הם סימני הסכנה, אם ישנם, במקרים כאלו. האם אדמומית בבסיס האפרכסת יכול להיות בעל משמעות בסיפור הנ"ל? האם יש טיפול למקרה כזה? תודה רבה.

15/11/2001 | 23:24 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם לילד יש חום, באם האפרכסת נפוחה ו/א רגישה למגע, באם יש אדמומיות ורגישות מאחורי האפרכסת - כל אלו מצריכים פניה לאבחון וטיפול.

מנהל פורום אף אוזן גרון