איבוד שמיעה פתאומי - טיפול בפרדניזון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/07/2010 | 01:28 | מאת: חיילת

שלום, אני בת 19 ולפני מספר ימים חוויתי איבוד שמיעה פתאומי באוזן ימין (פשוט התעוררתי עם זה), המלווה בצפצוף ארוך באותה אוזן. הגעתי לבי"ח תל השומר וביצעתי בדיקת שמיעה מסודרת לפי המלצת הרופא. התגלתה אצלי ירידה של בערך 30 דציבל באוזן ימין, והמומחה לא.א.ג בביה"ח קבע שכפי שהנראה מדובר בירידה עצבית, ונתן לי טיפול בפרדניזון. חיפשתי באינטרנט קצת על תופעות הלוואי - ונלחצתי. מדובר בתופעות לוואי שמופיעות בדר"כ בנטילת הפרדניזון באופן ממושך או במינון גבוה. 1. האם 60 מ"ג לאורך שבוע (ואז ירידה בהדרגתיות) נחשב למינון גבוה? 2. ניתן לי טיפול באומפרה במקביל לפרדניזון - האם זה בסדר לקחת את שתי התרופות יחד? 3. מדוע מנוחה היא הכרחית בעת נטילת התרופה? ובאיזו רמה של מנוחה מדובר (האם שכיבה לאורך היום היא הכרחית?) 4. האם זה בסדר ליטול את התרופה שלא יחד עם אוכל? (אני נוטלת פעמיים ביום ובערב אני בדר"כ לא רעבה...) 5. אני נוטלת באופן קבוע גלולות למניעת הריון - אסטל/דיאנה (המכילות 2 מ"ג cyporferone acetate ו-0.03 מ"ג ethinyloestradiol) - האם זה תקין בעת השימוש בתרופה? ...כי רשום משהו בעלון לצרכן על גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן... 6. אני נוטלת גם אריוס (לאלרגיה) במינון של 5 מ"ג ואלטרולט (כטיפול מונע לכאבי ראש) במינון של 10 מ"ג על בסיס יומי. האם אין סכנה בנטילת תרופות אלו יחד עם הפרדניזון / גלולות / אומפרה? 7. מה הסיכויים להחלמה במצבי, ותוך כמה זמן אמור להופיע שיפור, מניסיונך? תודה רבה (רבה!!!) מראש, קוראת-על-פרדניזון-וקצת-מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. לא להילחץ ולא לקרוא יותר מידי באינטרנט. 2. המינון מצוין, הטיפול נכון והמקום טוב מאוד :) והאומפרדקס נכון גם. 3. המנוחה היא לא בכלל סטרואידים אלא בשל הליקוי הפתאומי בשמיעה. יש עבודות שמראות יותר סיכוי לחזרה של השמיעה לנורמה אם נחים מנוחה מוחלטת ממש. (שכיבה ולא התרוצצות במחלקה). 4. נא לקחת אחרי האוכל ולא להשתטות עם התפנקויות של כן בא לי או לא בא לי לאכול ! יש לך מחלה וזה הטיפול. נקודה. 5. כן זה אפשרי כל עוד הרופאים יודעים על כך. 6. גם בסדר כל עוד הרופאים יודעים.... 7. 60% ויותר אם באמת את נחה ולוקחת את הכדורים. הליקוי שלך לא נוראי, הגיל שלך צעיר והסיכוי כנראה טוב יותר אפילו. מקווה שיהיה טוב ואל תדאגי, בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון